Vill du ha svar om Jesus?

Söker du svar om Jesus då har du kommit till rätt plats. De bästa svaren hittar du i bibeln, om du tar dig tid att läsa evangelierna. Du kan också ta del av denna hemsida JESUSLEVER.NU här kommer du få lösningen på många frågor som brukar komma upp. Känn dig också välkommen att chatta med oss här på sidan om du har frågor som du inte hittar svaret på.

Frågor som du kanske ställer dig är: Vem är Jesus?, Lever han idag?, Har han funnits?, Är han något mer än en historisk person? – Detta och mycket annat kommer du vår svar på. Så kolla runt på sidan och se intressanta youtube videor och läs artiklar.

Vi kommer ge dig svar om Jesus på denna sida!

Jesus föddes för över 2000 år sedan i en liten stad i Israel vid namn Betlehem. Det som var speciellt med hans födelse var att han inte hade någon jordisk far, utan han blev till genom befruktning av den Helige Ande till jungfrun Maria. Det var Guds plan för oss människor att låta Gud själv födas till världen som människa. Han växte sedan upp i Nazaret (Israel) med mor Maria och hennes man Josef och syskon. Han var redan i tidigt medveten om att Gud var hans riktiga far och inte Josef. Han levde ett ganska vanligt liv fram till han var runt 30 år. Då döpte han sig av Johannes döparen som också var hans kusin. Då blev han fylld av den Helige Ande och hans tjänst tog sin början. Han predikade för människor omvändelse från synd och att himmelriket var nära. Många människor anslöt sig till honom, och i hans inre krets hade han lärjungar som han undervisade. Han var kontroversiell, utförde mirakler. Helade människor från sjukdomar, befriade andra från onda andar, uppväckte döda och bestämde över naturlagarna genom att han b.la stillade storm och gick på vattnet.

Men Jesu huvuduppdrag var att dö för alla människors synder. Han var syndfri och bara han kunde ta på sig dina och mina synder i vårt ställe. Egentligen var du och jag fördömda till ett evigt liv utan Gud i helvetet, eftersom vi alla har syndat, men genom att Jesus tog på sig all synd, går du och jag fria genom att vi tror på det offer som Jesus gjort för oss. Men det stannade inte med hans död, utan han uppstod efter tre dagar och vann en fullständig seger över djävulen och döden. Han lever idag och vill förvandla ditt liv. Denna hemsida är till för att ge svar på dina frågor och ge dig en möjlighet att möta honom. Så fortsätt med att läsa artiklar och se videoklipp om människor som idag har fått sina liv förvandlade av honom.

svar om jesus
vem är jesus

Söker du en kyrka nära dig!

Be en frälsningsbön

Ladda ner bibel till din telefon

Läs också dessa svar om Jesus

Frågor och svar om Jesus | Frälsningsarmén
Vem var egentligen Jesus? När föddes han och var? Hur gammal blev han? Hur dog han? Här hittar du svar på de vanligaste frågorna om Jesus.

Clicky