Jörgen Milton driver bloggen JESUS LEVER IDAG

Bibeln säger
Rom 11:29
för Gud ångrar inte sina gåvor och sin kallelse.
 
 

Berätta lite om vem du är:

 
Jag heter Jörgen Milton är 52 år och bosatt med min Filippinska fru i Vetlanda (småland, sedan drygt ett år tillbaka. Innan har vi bott i två perioder på den Filippinska ön Guimaras under sammanlagt 3år. Där jobbade vi som missionärer i vår egen organisation, God in Action. Vi har en pojk på snart 9år och en liten hund vid namn Sickan. Jag har även tre vuxna barn från ett tidigare äktenskap.

När blev du en troende?

 
Jag har inget exakt datum jag kan peka på. Jesus har funnits med sedan födseln. Ja mitt liv började faktiskt med ett mirakel. När jag föddes konstaterades att jag hade hjärt,lung och lever fel och läkarna gav mig inget hopp om att jag skulle överleva. Men mina föräldrar och deras församling gav inte upp utan bad enträget till Gud om ett mirakel. Men det var först då min pappa i desperation gav ett löfte till Gud som allt vände. Han sa att om jag bara fick leva, så skulle Gud få mig helt och hållet, efter det blev jag allt bättre och till slut var mina organ helt återställda utan någon operation.

Hade du andliga upplevelser som barn?

 
Ja väldigt ofta. Jag vittnade om min tro redan i skolan, när jag var runt 10 år gammal hörde jag Gud tala till mig om att bli missionär senare i livet, men att fortsätta med att vittna om Jesus i skolan. Denna röst var lika verklig som att prata med vem som helst. Jag fick ofta bönesvar. En dag bad jag Herren beskydda mig från en kille som mobbade mig i skolan. Han brukade alltid slå på mig på morgonen innan skolan började. Men denna morgon var han som helt handlingsförlamad, och lät mig passera in i klassrummet. En kväll samtalade jag och min mamma om ett ämne i bibeln. Herren tog över och under ett par timmar undervisade jag henne utan någon som helst mänsklig kunskap i detta ämne. Då var jag i 10-12 års åldern. Detta är endast ett axplock av allt jag fick vara med om som barn.

Och du blev även missionär en dag?

 
Ja som 20 åring besökte jag Indien på teamresa från den bibelskola jag gick på. Där kom jag kontakt med en Indier vid namn José och vi startade några år sedan mission i Indien med att hjälpa fattiga familjer samt att vittna om Jesus. Många familjer fick under årens lopp hjälp och flera människor blev frälsta. Efter att jag mötte min nuvarande fru på Filippinerna 2012, visade Herren oss att hjälpa urbefolkningen Aetas. Det har varit vårt kall under flera år. Många blev frälsta och döpta. Men även hjälp humanitärt. Herren håller sitt löfte om att ta hand om mig . Åtskilliga gånger har jag upplevt hans beskydd. Jag har varit på oroliga platser, haft sjukdomar och varit med om olycker och alltid har han beskyddat mig.

Vill du säga något till slut?

 
Under hela mitt liv fram till nu har jag haft en önskan och passion, och det är att så många som möjligt ska få lära känna den Gud som jag känner. Han som är vägen sanningen och livet och heter Jesus. Han som älskar dig med evig kärlek. Han tog all din synd på ett kors för 2000 år sedan.
kanske söker du kraften i andra källor än Jesus, då vill jag säga det att Herren har den största kraften det andra är bara plagiat. Han är orginalet och den enda Guden. Anledningen till att denna blogg finns är endast av omtanke och kärlek till dig. Jag vill att du också ska få möta mästaren Jesus från Golgata och bli räddad av honom.
                                                                        Vill du bli frälst och möta Jesus. Be frälsningsbön
 
Clicky